ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 14'ün tanıtımına paralel olarak yeni işletim sistemi iOS 16'yı yayınladı. Şirketin akıllı telefonlar için geliştirdiği en yeni işletim sistemi, kullanıcılara çok sayıda yeni özellik sundu.

Ancak iOS 16, halihazırda oldukça sorunlu bir işletim sistemi. Hatta Apple, daha kullanıcıya ulaştırmadığı iPhone 14 ailesi için bile iOS 16.0.1 kodlu bir güncelleme yayınlamak zorunda kaldı.

WebTekno'nun haberine göre; şimdi ise iOS 16'da yeni bir hata tespit edildi. İşin garip tarafı, Apple'ın bu hatadan bihaber olmasıydı.

iOS 16'NIN PANO YÖNETİCİSİ HATALI ÇALIŞIYOR
Apple, iOS 16 ile kullanıcıların gizliliğini sağlamayı amaçlayan yeni bir özelik geliştirdi. Bu özellik, uygulamaların daha önceden kopyalanmış ve panoya yerleştirilmiş olan metinlere ulaşmasını sağlamak için kullanıcı izni istiyordu. 

Apple'a göre bu özellik sayesinde telefondaki uygulamalar, panoya doğrudan ulaşamayacaktı. Ancak bu özellik olması gerektiği gibi çalışmadı. Öyle ki tüm uygulamalar, pano erişimi için defalarca kez izin bildirimi göndermeye başladı. 

153853172-0f8d67cc85b3fa5a5ee572e87567403ef3b489cb

APPLE'DAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan üst düzey Apple yöneticilerinden Ron Huang, bunun olmaması gereken bir durum, yani bir hata olduğunu söyledi. Ron Huang tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcıları canından bezdiren bildirimler, kesinlikle beklenen bir şey değil ve düzeltilmesi gerekiyor. 

Ayrıca Huang'a göre pek çok kullanıcı, bu yeni özellikteki hatadan muzdarip. Apple yetkilisine göre şirket bu sorunu düzeltmek için çalışmalara başladı ve sonraki iOS güncellemeleri ile bu sorun tarihe gömülecek.