Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, Türkiye'de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. 4 Eylül’de yapılan İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül’de açıklanmıştı. Kazanan öğrenciler paralarının ne zaman yatacağını bekliyorlar.

İOKBS BURSLULUK PARASI NE ZAMAN YATAR
MEB kılavuzunda yapılan açıklamada;
"Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir" bilgisi verildi. 
İOKBS bursluluk parası ödemeleri illere göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple ödemelerin ay sonuna kadar tüm illerde tamamlanması beklenmekte. Bu süreçte öğrencilerin sık sık hesaplarını kontrol etmesi önerilir.

İOKBS BURSLULUK PARASI NE KADAR?
Burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık olarak verilecek burs miktarı 663,87 TL dir. Bu miktar 2022 yılı için geçerli olmakla birlikte 2023 için henüz açıklanmadı. Yeni yıla giriş yapıldıktan sonra İOKBS bursluluk parasına da zam yapılması bekleniyor.