Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, internet ilanları için kimlik doğrulaması zorunlu hale getiriliyor. Bu düzenleme, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretinde gerçeği yansıtmayan, fiyat manipülasyonlarına ve aldatmacalara karşı önlem almayı hedefleyecek.

Düzenlemeye göre, artık mülk sahipleri ilan verirken kimlik doğrulaması yapmak zorunda olacaklar. Ayrıca, ilan sitelerine yükümlülük getirilerek, üyelikten veya ilanın yayımlanmasından önce ikinci el taşıtın veya taşınmazın ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapma yükümlülüğü getirildi. Bu sayede, sahte ilanların önlenmesi, spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Filistin meselesi müfredata girdi Filistin meselesi müfredata girdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, düzenlemenin tüketici mağduriyetini önlemeyi amaçladığını ve ilan sitelerinin de bu düzenlemelere uymaları gerektiğini belirtmiştir. Mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır.