Yoğun iş hayatı nedeniyle evlerine sık sık temizlik görevlisi çağıran bir çift evinden kıymetli eşyalarının alındığını farketti. Ev sahibi alyansını koyduğu yerde bulamayınca temizlik görevlisini arayarak, alyanslarını bulamadığını söyledi. Temizlik görevlisi alyansları hiç görmediğini söyleyip telefonu kapattı. Çift, evin her yerini aradıktan sonra yüzükleri bulamayınca temizlik görevlisini tekrar aradı. Ancak bu kez görevlinin telefonunu engellediğini fark etti.

Durumu polise bildiren çift, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda ilgili internet sitesi ile de iletişime geçti. İnternet sitesi, temizlik görevlisi ile görüştükten sonra durumu inkar ettiğini ve alyansları görmediğini söylediğini iletti.

İnternet sitesi, olayın yargıya intikal ettiğini belirterek temizlik görevlisi ile çalışmayı bıraktıklarını söyledi.

Çift, alyanslarının bulunması için polise ve internet sitesine güvendiklerini belirterek, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor

Bu olay, internet üzerinden hizmet alırken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Konuyla ilgili Avukat Mustafa Karakum şu ifadeleri kullandı:

“Alıcı ile satıcıyı bir araya getiren bu tip uygulamalar bu gibi durumlara yönelik mesuliyet almamak için kurallar koyuyor. Bu kurallar içinde alıcı ve satıcı arasında oluşacak olumsuz duruma yönelik maddeler de bulunuyor. Böyle uygulamaları kötü niyetli kullananlar da mutlaka çıkıyor. Eğer uygulamaya sahip şirkette çalışan kişilerden buradaki hırsızlık ya da dolandırıcılık işine karışmış bir kişi yoksa buna kesinlikle müdahale edilemez. Yani burada gelişen kötü bir hadise uygulamanın değil, mağdur ve mağdur eden kişi arasındadır” dedi. 

“Haliyle uygulama bundan mesul tutulamaz. Burada yapılacak en mantıklı yöntem şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmaktır. Ayrıca uygulamadaki puanlama sistemine kötü puan vermek, yorumlara da mağduriyeti yazmak çok elzemdir” şeklinde açıkladı.