Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'de yürürlükte olan ekonomi programını desteklediğini belirterek, "Biz de Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik" açıklamasında bulundu. IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında yapılan basın toplantısında konuşan IMF yetkilisi, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IMF yetkilisi Kammer, Türkiye'de geçen yılın ortalarında bir politika değişikliği gözlemlediklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta artan harcamaları karşılamak için mali konsolidasyon çabalarının olduğunu ifade etti. Kammer, bu politika ortamının Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkları azalttığını belirtti.

Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu Bakanlık açıkladı: İsrail'le tüm ihracat ve ithalat işlemleri durduruldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmelerinin olduğunu aktaran Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu vurguladığını ve bu programın devam edeceğini söylediğini paylaştı.

Kammer, programın kırılganlığı azaltması, enflasyonu zaman içinde kalıcı bir şekilde düşürmesi ve yatırım için gerekli ortamı oluşturması bekleniyor. Türkiye'de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığına dair soruya ise Kammer, öncelikle yürürlükteki reform programını desteklediklerini ve Türkiye'nin bu yoldaki çabalarını takdir ettiklerini belirterek, şu anda Türkiye ile bir IMF programı görüşmesi yapılmadığını dile getirdi.