Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, kripto varlıkların finansal istikrar için potansiyel risk oluşturduğuna dikkat çekerek, bu alanda düzenlemelerin ve altyapının sağlanması gerektiğini belirtti. Georgieva, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, kripto varlıkların genel olarak riskli varlıklar olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı, FTX ve Binance gibi önde gelen kripto para borsalarındaki hukuki sorunlara atıfta bulunarak, kripto endüstrisinin son 15 yılda parlak bir itibara sahip olmadığını söyledi. Georgieva, kripto varlıkların yaygınlaşması durumunda makro-finansal istikrarın zayıflayabileceği uyarısında bulundu.

CHP Milletvekili Öztürk: Mülakat Değişikliği Torpili Resmileştiriyor CHP Milletvekili Öztürk: Mülakat Değişikliği Torpili Resmileştiriyor

Aynı zamanda Georgieva, kripto varlıkların getirdiği zorlukların, bu varlıkların yüksek oranda benimsenmesinin finansal istikrarı etkileyebileceği gerçeğini vurguladı. IMF'nin amacının, bu risklerden kaçınmak için kripto varlıklar için kurallar ve altyapı sağlamak olduğunu belirterek, daha verimli, birlikte çalışabilir ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Georgieva, regülasyonun kripto dünyasındaki mevcut durumu engellemek ya da inovasyonu durdurmak değil, aksine inovasyonu teşvik edebilecek ve yönlendirebilecek iyi kurallar oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.