Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokullarda öğrencilere sunulan seçmeli ders sayısını 23'ten 30'a çıkardı. Bu kapsamda, afet bilinci gibi önemli konuların da yer aldığı yeni seçmeli derslerin öğretim programları belirlendi. 20 Kasım'da sona eren ara tatilin ardından haftalık ders çizelgesine eklenen bu derslerin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onaylamasının ardından uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Afet Bilinci Dersi Detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamaları hakkında açıklama

Afet bilinci seçmeli dersi, öğrencilere afetlerde yaşam becerilerini kullanmayı, ilk yardımı, afetlerin bireye, topluma ve ekonomiye verdiği zararı, afet esnasında güvenli davranış geliştirmeyi öğretecek. Özellikle 6 Şubat depremlerinde yaşanan dezenformasyonla mücadele kapsamında, öğrencilere afet durumunda doğru bilginin kaynaklarını tespit etme becerisi kazandırılacak.

Farklı İlgi Alanlarından Dersler

MEB'nin belirlediği yeni seçmeli dersler arasında, ahlak ve yurttaşlık, dijital ve geleneksel sanatlar, görgü kuralları, nezaket, halk oyunları, masal ve destanlar, bilim uygulamaları, oyun, robotik kodlama, temel yaşam becerileri, aile, yapay zeka uygulamaları gibi farklı ilgi alanlarını kapsayan dersler yer alıyor.

Uygulamalı Eğitim ve Kültürel Aktiviteler

Öğrencilere geleneksel Türk oyunları, masallar, halk oyunları gibi kültürel unsurları içeren derslerde uygulamalı eğitim verilecek. Ayrıca, aile yaşamına, sosyal sorumluluklara, ahlaki değerlere odaklanan dersler de programa dahil edildi.

Çağın Gereksinimlerine Uygun Dersler

MEB, öğrencilerin çağın gereklerine uygun şekilde yetişmesini sağlamak amacıyla yapay zeka, robotik kodlama, matematik ve bilim uygulamaları, dijital sanatlar gibi derslerin programlarını da hazırlayarak ders çizelgesine ekledi.