İYİ Parti'nin yeni başkanlık divanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanlık divanı belli oldu

Türkiye'nin ekonomik hedeflerini ve politikalarını içeren 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, resmi olarak açıklandı. Programa göre, konut sahibi olmak isteyenlere yeni bir finansal destek modeli sunulacak. Ayrıca, birden fazla konut sahibi olan kişilerin kredi erişimi kısıtlanacak.

İLK KEZ EV ALACAKLARA UCUZ KREDİ

Programda yer alan bilgilere göre, kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirilecek.

İlk kez konut edinimini destekleyici, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırıcı uygulamalara yönelik çalışmalar yapılacak.

ÇOK KONUT ALIMINA TEDBİR

Belirli bir sayının üstünde konut sahipliğine yönelik kredi kısıtlaması gibi uygulamalar hayata geçirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını yükselten kararların etkileri takip edilerek ilave önlemler alınacak.

Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut tamamlanacak.