Meclis gündemindeki konut kredisi düzenlemesi, Bakan Mehmet Şimşek'e yöneltilen bir önergeyle belirginleşti. Önergede, ilk ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek verilmesi ve konut fiyatlarında düşüş sağlanması bulunuyor. Bakan Şimşek'e yöneltilen sorular arasında, İlk Evim Kampanyası'nın detayları ve yeni konut arzı çalışmaları yer aldı.

Bakan Şimşek'ten Beklenen Yanıt

Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir' Yeni müfredatın ardından Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: 'Türkiye için gerçek bir beka meselesidir'

Bakan Mehmet Şimşek'e yöneltilen soruların önümüzdeki hafta yanıtlanması bekleniyor. Bu yanıt, ilk evini alacaklara yönelik konut kredisi kampanyasının ne zaman başlayacağı konusunda netlik kazandıracak. Ancak, kampanyanın başlamasıyla birlikte ev fiyatlarında yaşanabilecek olası artışlar da dikkat çekiyor.

Sosyal Konut Projeleri 81 İle Yayılacak

Bakan Şimşek'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre, konut sahipliği oranını artırmak amacıyla yeni sosyal konut projeleri başlatılacak. Bu projelerle birlikte, 81 ilde konut arzının artması sağlanacak.