İstanbul'da çağrı merkezine gelen bir ihbarda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine, tüzel şirketlerin adı altında sunulan çeklerini başkası tarafından alındığını ve üzerlerinin tamamlanarak piyasaya konulduğu iddia edildi.

Söz konusu olayı yakından incelmeye alan ekipler, çeklerin 6 ilde 19 ayrı suçtan arama kaydı olduğu belirlenen A.C. isimli kadın tarafından çalınarak piyasaya geçirildiği ortaya çıktı.

Jandarma ekipleri, Beyoğlu’nda ikamet ettiği tespit edilen A.C'yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Evde gerçekleşen aramada, çeşitli şirketlere bağlı olan çek koçanları, çok miktarda kaşe ve mühür bulundu.

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

İfadesi alınan A.C'nin kendini belli etmemek için kardeşinin kimliğını taşıdığını itiraf etti. Kardeşinin kimlik kartının üzerindeki fotoğrafına benzemek için diyet yaptığı ve estetik operasyonlar geçirdiği ortaya çıkan A.C'nin,  yol kontrol noktalarında bu sebepten dolayı yakalanmamıştı. A.C'nin yakalanmamak için bunlar dışında sürekli adresini farklı noktalara taşıdığı da ortaya çıktı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemleri tamamlanan A.C., çıkarıldığı mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine sevk edildi.