Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bakanlar Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ilk evini almak isteyen vatandaşlara yönelik kredi erişiminin kolaylaştırıldığını belirtti. Bununla birlikte, ikinci veya üçüncü ev alımlarında kredi imkanlarının sınırlandırılacağını dile getirdi.

Konut Kredisi

Yılmaz, konut kredi politikalarının yeniden şekillendirilmesindeki temel amacın, ilk ev sahiplerini desteklemek olduğunu ifade etti. Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile yapılan düzenlemelerle, ikinci ve üçüncü ev alımlarında krediye erişimin zorlaştırıldığı da hatırlattı.

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Konut Sahipliği ve Piyasa Dengesi

Yılmaz, konut sahipliği konusunun sadece kredi odaklı değil, aynı zamanda konut arzı ve talebi dengesi çerçevesinde ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi

Yılmaz, ayrıca "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" hakkında da bilgi verdi. Bu teklifle, özellikle gençlere yönelik olarak 150 bin liralık bir evlilik kredisi sunulması planlandığını söylerken, kredinin, iki yıl geri ödemesiz ve toplamda dört yıl vade olarak planlandığını dile getirdi. Pilot uygulamanın önce deprem bölgelerinde başlayacağı ve ardından tüm Türkiye'ye yayılacağı da sözlerine ekledi.