Son zamanlarda yaşadığı yükselişle adından söz ettiren altın 2023 yılının ilk altı ayında en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

Yatırımcıların güvenli limanı olarak addedilen altında yükseliş devam edecek mi? sorusundan hareketle açıklamada bulunan Piyasa Stratejisti Tuncay Turşucu, gram altının hesaplanması ile ilgili şunları söyledi:

4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo! 4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo!

''Altında şöyle bir yanlış yapılıyor. Başka bir nestürmanmış gibi hesap edenler var. Aslında gram altın normal olarak hesap edilen birşey. Ons altınla dövizin çarpımından elde edilen bir rakam arada bir tane sabit var. Ons altın ve içerideki kur nereye doğru hareket ederse gram altında oraya doğru hareket edecek.''

Yılın ilk yarısında gram ve cumhuryet altını yüzde 45 getiri sağlayarak en çok kazandıran yatırım şampiyonu oldu. Bu altı aylık dönemde euro, lira karşısında yüzde 40,76 dolar yüzde 37,56 değer kazandı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Piyasa Stratejisti Tuncay Turşucu, bundan s koonraki süreçte ons altında anlamlı bir yükselişin kaydedilmeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Ons altına daha bağımlı olacak. Ons altın güçlü değil, 1914/1915'lerin altında kaldığı müddetçe daha da aşağı inebilir. Yukarı hareket etse yeri yok. Ons altında kısa vadede çok hareket olmayacak. Kurda sınırlı hareketler olacak gram altında da sınırlı yukarı doğru hakeketler olabilir."