Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi X hesabından "Mısır'da bir polis silahıyla, İsraillileri taşıyan otobüse saldırdı. 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı." haberi ile ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin işte o paylaşımı:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Mısır'da bir polis silahıyla, İsraillileri taşıyan otobüse saldırdı. 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı." iddiası doğru değildir. Mısır İçişleri Bakanlığı, İskenderiye kentindeki bir sit alanında görevli olan bir polis memurunun, İsrailli turist grubunun üzerine rastgele ateş açtığını, 2 İsrailli turist ve bir Mısırlı tur rehberinin öldüğünü açıklamıştır. Açıklamada saldırganın yakalandığı ifade edilmiştir. İsrail medyasının İsrail Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberlerde de 2 İsrailli turist ve bir Mısırlı tur rehberinin öldüğü bilgisine yer verilmiştir."

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor

asfaseafe)