Uşak doğumlu Ayça Bilgin ile Ayşe Bilgin kardeşler Uşak il merkezindeki Cumhuriyet İlköğretim okulunda eğitim öğretime başladı. Ortaokul ve liseyi de aynı okullarda tamamladıktan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazandılar. Üniversite'den mezun olduktan sonra 2022 KPSS sınavına girip başarılı olan Ayça ve Ayşe isimli ikiz kardeşler, birinci sıraya yazıkları Bitlis’in Tatvan ilçesine matematik öğretmeni olarak atandılar.

yenifoto-copyiogpiogp

İkizlerde Ayça Bilgin “KPSS süreci, atama takvimi ve tercih süreci derken bir zamanlar Uşak Cumhuriyet İlköğretim okulunda öğrenciyken şu anda Tatvan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik öğretmenliği yapıyoruz. Güzel bir tesadüf halimizden memnunuz” dedi

Ayşe Bilgin, “Uşak, Ege Bölgesinde. Bizim tercih ettiğimiz Doğu Anadolu Bölgesi. Tercih sürecinde Doğu Anadolu Bölgesi’ne karar verdikten sonra Bitlis’in Tatvan ilçesini seçtik ve farklı kültürler, farklı yerler görmek için. Çünkü bizim yolumuz daha önce bu bölgeye hiç düşmemişti. Ama şu anda çok memnunuz, yeni yerler gördük, yeni insanlar tanıdık. Çalıştığım okul çok güzel çalışma ortamı olan bir okul. Öğretmen arkadaşlarımız çok anlayışlı ve hoşgörülü, çok yardımseverler. Bizi karıştırsalar da öğrencilerle de çok iyi anlaşıyoruz. Okuduğumuz Cumhuriyet İlköğretim Okulunda öğretmenlerimiz bizi karıştırıyordu. Şimdi ise Cumhuriyet Ortaokulunda öğrencilerimiz bizi karıştırıyor. Ama keyifli komik anlar yaşıyoruz. Beraber ders planlarını planlıyoruz, istişare ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den isteklerinin olduklarını belirten Ayşe Bilgin, “Ben atama sürecinden yeni geçtim. Bu sürecin nasıl olduğunu biliyorum. O yüzden yeni atama sürecinden geçecek olan arkadaşlarımız için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan öğretmenler olarak 2024 Şubat ayında ön görülen atama için öğretmenlerimizin sadece KPSS puanlarının baz alınmasını rica ediyoruz. Birçok arkadaşımızın da isteği de bu, çünkü hakları bu. " sözlerini ekledi. 

Yine diğer ikiz kardeş Ayça Bilgin, “Öğretmenler odasının ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu ve uzman öğretmen şeklide gruplara ayrılmasını doğru bulmuyorum. Bunun son bulmasını rica ediyorum. Çünkü öğretmen öğretmendir” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e taleplerini iletti.