AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Muharrem İnce'nin çekilmesi ile 3 aday arasında kıran kırana geçecek yarışın sonucu için tahminler yapılmaya devam ediyor. 

Yüzde 50+1 kuralı dolayısıyla seçimlerin ikinci tura kalacağı şeklinde yapılan yorumlar, ikinci tur olasıklarını güçlendiriyor.

Bu bağlamda ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mı yoksa Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceğin yönündeki soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

''BEDAVADAN ORTAK OLMAYACAĞIZ''

ATA İttifakı adayı Oğan, istişare sonucunda kamuoyuna kararlarını açıklayacaklarını söylerken, taleplerinin ne olacağına açıklık getirdi.

Taleplerinin başında terörle mesafe arayacaklarının altını çizen Sinan Oğan, bakanlık ya da cumhurbaşkanlığı yardımcılığı gibi taleplerinin de olacağını söyledi:

"İstişare ile açıklayağız. Tabanımıza, bize oy verenlere soracağız. Kamuoyunda bununla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Masaya oturduğumuz taraflarla taleplerimizi konuşacağız. Taleplerimizin başında terörle arasına mesafe koymak olacak. Tabi biz bedavadan ortak olmayacağız. Bizim de bakanlıklar, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı gibi taleplerimiz olacak. Anlaşırşak hükümetin içinde yer alacağız, anlaşamazsak da yolumuza bakacağız"