İkinci el otomobil piyasasında son dönemde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Fiyatlar, yaklaşık olarak yüzde 10 oranında geriledi. Bu düşüşün arkasında alınan tedbirlerin etkisi olduğu belirtilirken, sektör temsilcilerine göre otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor. Bu durum, otomotiv sektöründe al-sat işlemlerinin yavaşlamasına ve sektördeki durağanlığa da yansıdı.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler, fabrikalarda üretimin artmasına katkı sağladı. Ayrıca, yüksek enflasyonun etkisiyle alım gücünün düşmesi, ikinci el otomobil fiyatlarına da olumsuz yönde etki etti. Bu nedenle, otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

Düşen talep ve artan stoklar, fiyatların daha da aşağı yönlü gitmesine sebep oldu. Otomobili yatırım aracı olarak gören bazı yatırımcılar piyasadan çekilince, ikinci el otomobil araçlarının bolluğu arttı.

Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı! Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı!

Beklentilere göre, otomobil bulmak artık daha kolay hale geldiği için fiyatların daha da gerilemesi bekleniyor. Bu durum, otomobil satışlarında daralmayı beraberinde getirdi. Otomotiv distribütörleri ve mobilite derneği'nin açıkladığı satış verilerine göre, otomobil satışları bir önceki yıla göre artmasına rağmen bir önceki aya göre ciddi bir azalma yaşandı. Temmuz ayında 112 bin 459 adet olan otomobil pazarı, Ağustos'ta 86 bin 454 adete geriledi. Bu gelişmeler, ikinci el otomobil piyasasının geleceği konusunda belirsizliği artırıyor.