Milli Eğitim Bakanı Yusuf Bakan Tekin, Cumhuriyet'in 100. yılına dair planlamaların temelini, öğretmenlerin birikimi ve katkılarıyla oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaparak, bu süreçte öğretmenlerle beraber  Atatürk'ün iznden geleceği inşa edeceğiz dedi.

Atatürk'ün 1921'de düzenlediği kongreyle benzer bir adım atmanın anlamına dikkat çeken Tekin, bu tarihsel paralellikle gelecek yüzyılı, milli terbiye programlarına, kültüre ve geçmişimize dayalı bir vizyonla inşa etme hedefini belirtti. Bakan, Atatürk'ün 102 yıl önceki kongredeki sözlerini paylaşarak, milli bir terbiye programının, eski devir hurafelerinden sıyrılmış, fıtratımızla uyumlu ve yabancı etkilerden arındırılmış bir kültürle şekillenmesi gerektiğini vurguladı.

Tekin, öğretmenlerle yapılan sağlıklı istişarelerin, eğitimdeki zorlukları anlama ve çözme konusunda önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, toplumsal birliğin oluşturulmasında eğitim camiasının katkısının altını çizerek, şehit haberleri karşısında toplumsal tepkiyi şekillendirmeyi amaçlayan bir gençlik yetiştirmeye yönelik çabalarını paylaştı.

Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı? Kredi kartlarında ek sıkılaştırma olacak mı?

Sempozyumun, çeşitli eğitim temalarında 100 bildiri ve 25 poster sunumu içerdiğini belirten Bakan Tekin, sunulan bu çalışmaların sempozyum sonrasında kitap haline getirileceğini açıkladı. Programın, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları çerçevesinde evrensel değerlere uygun, kaliteli, eşitlik ilkesine dayalı bir eğitim sistemi oluşturmayı amaçladığını da vurguladı.