İkinci el araç sektörü, geçtiğimiz aylarda hükümet tarafından alınan ekonomi politikaları ve taşıt kredilerindeki sıkılaşma nedeniyle zor günler geçiriyor. Özellikle taşıt kredilerindeki sıkılaşma, sektördeki hareketliliği olumsuz etkiledi ve satışları düşürdü. Galericiler, durumun kendilerini zor durumda bıraktığını, işlerin durma noktasına geldiğini ifade ediyor.

Galericilerin yaşadığı zorluklar

Bir grup galerici, hafta sonu yaptıkları açıklamada, durumun kendileri için sürdürülemez olduğunu belirtti. Bir galerici, "Cumartesi günleri sattığımız araçların devrini yapmak için zaman bulamazken, şimdi işlerin durması nedeniyle çok daha fazla boş vaktimiz var." dedi. Ayrıca, bir diğer galerici esnafı, noterlerde bile işlerin azaldığını, çalışanların işten çıkarılmak zorunda kaldığını dile getirdi.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Yeni yılda umutlar artıyor

Galericiler, yeni yıl ile birlikte ekonomik koşulların ve kredi politikalarının lehlerine döneceğini umuyor. Bir galerici, "Yeni yılda sektörde bir hareketlilik bekliyoruz. Umarız hükümet de bizim sesimizi duyar ve gereken düzenlemeleri yapar." şeklinde konuştu.

Esnaf zor durumda

Esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan bir diğer galerici ise, "Araç alıp satmıyoruz artık. Araç alsanız bile zarar edeceğinizden emin olamıyoruz. Şu anda esnaf olarak zor durumdayız ve çözüm bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Galericiler, hükümetin sektöre yönelik adımlar atmasını ve ekonomik koşulları iyileştirmesini bekliyor.