Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan anız yangınına yönelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da paylaşımında, yangının kontrol altına alındığını belirtti. Yerlikaya, ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının da devam ettiğini vurguladı.

MEB’den yeni talimat! O görevi yerine getirmeyen okullar uyarı alacak! MEB’den yeni talimat! O görevi yerine getirmeyen okullar uyarı alacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır İli Çınar ilçesindeki yangın, yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır." dedi.