30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı 30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

İhaleye fesat karıştırma suçundan yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin davasında yeni bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanlığının ihbar eden kısımda buluduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise 'şüpheli' olduğu davada mahkeme erteleme kararı aldı.

Mahkeme, söz konusu davayı 30 Kasım saat 15.00 tarihine erteledi. Savcılığın hazırladığı iddianamede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ihaleye fesat karıştırma suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanıyor.

ekrem-imamoglu-aa-2061622

Söz konusu iddianamede İmamoğlu'nun da  aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi gereği siyasi yasak da isteniyor.

Ekrem İmamoğlu, daha önceden 2019 yılında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle suçlu bulunarak 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. İmamoğlu tarafı davaynı istinafa taşımıştı. İstinafta ceza onandığında İmamoğlu siyasi yasaklı olacak.