Ramazan ayına 2 haftadan az bir süre illerde Ramazan pidesi için uygulanacak fiyat tarifeleri belli olmaya başladı.

Fırın önlerinde uzun kuyrukların oluşmasına neden olan Ramazan pidesine zam geldi. Ankara'da geçen yıl 250 gramı 5 TL'den satılan pide, bu yıl 300 gram olarak 10 TL'den satışa sunulacak.

İftar sofralarının olmaza olmazları içerisinde yer alan Ramazan pidesinin 300 gram olarak 10 TL'den satışa sunulacağını açıklayan Ankara’da fırın sahibi olan Muhittin Koca, artan maliyetlere dikkat çekerek, zammın kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirtti:

"Fiyatlarımız bu sene belirlendi. 300 gram pidemiz şu anda on lira. 500 gram pidemiz de 20 TL olarak yumurtalı ve susamlı ek ilave fiyatlarını belli ettik. Geçen sene normalde 5 liraydı ama bu seneki tabii maliyetler un fiyatları, işçi fiyatları, doğal gaz, enerji. Bütün bu bunları üstüne koyarsanız, bu seneki fiyatlar normal diye düşünüyorum. Maliyetimiz bizi kurtarıyor yani. Ben de şahsımın adına 7,5 TL olmasını öneririm. Bana göre öyle, daha uygun geliyor yani. Vatandaş için de daha iyi olur. Vatandaşın alım gücü tabii ki çok değil. Şartlar malum. Herkes için de şartlar ağır"