Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, AK Parti’ye katılacağı iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın da ilerleyen dönemde AK Parti’ye geçebileceği öne sürüldü.

Son olarak CHP’den istifa eden Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in AK Parti’ye katılımıyla birlikte partiye geçen belediye sayısı 59’a ulaşmıştı. Kulislerde, bu sayının dönem sonunda 100’e çıkabileceği konuşuluyor.

Haberde, CHP’den ayrılmayı düşünen bazı belediye başkanlarının, ertelenen kurultay davasının sonucunu beklediği ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlığa dönme ihtimaline karşı temkinli hareket ettiği ifade edildi.

Öte yandan, daha önce medyaya yansıyan AK Parti ile görüşme iddialarını reddeden bazı CHP’li belediye başkanlarının, parti kurmaylarıyla temaslarını sürdürdüğü de ileri sürülüyor.

HSK’dan 36 hakim ve savcıyı kapsayan mini kararname
HSK’dan 36 hakim ve savcıyı kapsayan mini kararname
İçeriği Görüntüle

Bu iddiaların doğrulanması halinde, AK Parti’nin yönetimindeki büyükşehir belediyesi sayısı 14’e yükselecek.