İstanbul'da gerçekleştirilen "Sokak Satıcısı (Torbacı)" olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 49 şüphelinin yakalandığını ve bu şüphelilerden 43'ünün tutuklandığını duyurdu. Ayrıca, Arnavutköy ilçesinde bir araçta yapılan aramada 160,5 kg metamfetamin ele geçirildi. Operasyonun ardından Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin zehir tacirleri ve sokak satıcılarına karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini vurguladı.

Diyanet'ten çok konuşulan Audi A8 açıklaması: "Şehir içinde TOGG..." Diyanet'ten çok konuşulan Audi A8 açıklaması: "Şehir içinde TOGG..."

Operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bağcılar merkezli olarak düzenlendi. Şüphelilerin "TORBACI" olarak tabir edilen sokak satıcıları olduğu tespit edilen operasyon kapsamında, gençleri zehirlemeye hazır halde bulunan çeşitli miktarlarda marihuana, metamfetamin, bonzai, eroin, uyuşturucu hap ve diğer malzemeler ele geçirildi. Ayrıca, operasyon sırasında hassas teraziler, tabanca, muhtelif miktarda döviz ve Türk Lirası da emniyet güçleri tarafından ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, bu tür operasyonların gençleri ve toplumu uyuşturucu tehlikesinden koruma adına önemli birer adım olduğunu belirterek, ülkenin aydınlık geleceğini zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarını ifade etti. Operasyonun başarısıyla birlikte, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütlerine yönelik güvenlik kuvvetlerinin kararlı mücadelesi devam ediyor.