İbn-i Sina'nın övgülerle bahsettiği lavanta bitkisi, birçok faydasıyla dikkat çekiyor. Özellikle kırışıklık ve leke sorunlarına karşı etkili olan lavanta aynı zamanda baş ağrısını hafifletmekte de kullanılıyor.  Lavanta bitkisinin faydalarını sizler için haberleştirdik. İşte detaylar...

Lavanta bitkisinin faydaları neler?

Lavanta, baş ağrısı, stres, sinir gerginliği, migren, depresyon gibi sorunlarda kullanılarak baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

 Lavanta yağı, anti-enflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki lekeleri ve kırışıklıkları azaltabilir. Ayrıca cildi serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatabilir.

Lavanta yağının içeriğinde bulunan beta-karyofilen, ciltteki yaraların iyileşmesini destekleyebilir. Ciltteki yaraların üzerine lavanta yağı sürülerek kullanılabilir.

28fbda_626a279e6bef4da8bee87c6e629c8400~mv2

Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

 Kuru bir cilde sahipseniz, lavanta yağı cildinizin nem dengesini sağlamak için kullanılabilir. Lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı, cildinizi nemlendirmeye yardımcı olabilir.

Lavanta bitkisi, genellikle lavanta yağı veya kuru lavanta formlarında kullanılır. Bu bitki aynı zamanda aromaterapi, kozmetik ürünler ve farmakoloji alanlarında da yaygın bir şekilde kullanılır. Lavanta, stresle mücadele, sindirim sorunları, depresyon, uykusuzluk ve daha birçok sağlık sorununa karşı doğal bir destek olarak kullanılabilir.