Hükümet, 7. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin ilk aşamasında memur maaşlarına yapılacak zam teklifini ortaya koyuyor. Milli Gazete'nin haberine göre, memurların yüzde 110 zam talebine karşılık olarak hükümet, yüzde 70 zam yapmayı planlıyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin yakından takip ettiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ön müzakere aşamasını tamamladı. 14 Ağustos'ta hükümetin masaya getireceği teklifler merakla beklenirken, bilgilere göre hükümet, memurların yüzde 110 zam talebini karşılık olarak yüzde 70 zam teklifinde bulunacak. Öte yandan, kira yardımına olumlu bakan hükümetin, büyük şehirlerde talep edilen miktarın yarısını vermeyi düşündüğü ifade ediliyor. Görüşmelerin hakem heyetine taşınabileceği de konuşulanlar arasında.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi, 2024-2025 yılları arasında geçerli olacak maaş zamları ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin takvimi çerçevesinde, hükümet 14 Ağustos'ta ilk teklifini sunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı!

Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde Memur-Sen tarafından kamuoyuna duyurulan talepler arasında yüzde 110 zam, memurlara bayram ikramiyesi, 7.650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15'te sabitlenmesi ve seyyanen zamın emeklilere de yansıtılması yer alıyor. Hükümetin yapacağı teklif, 11 yetkili sendika tarafından değerlendirilecek ve görüşmelerin sıklaşması bekleniyor. İkinci teklifin 17 Ağustos'ta sunulması planlanıyor.

Genel seçim sonrası ekonomik zorluklar ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, zam talepleri ile ilgili belirsizlik yaratmıştı. Ancak, ilk teklifin yüzde 70 zam içereceği yönündeki haberler, memurlar ve hükümet arasındaki görüşmelerin seyrini belirleyecek gibi görünüyor.