Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca'nın Kıbrıs müzakerelerine başlamak üzere adaya yapacağı ziyaret sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a üçlü yemek davetinde bulundu. Ancak Tatar, daveti "art niyetli" bulduğunu belirterek sert bir dille reddetti.

Panathinaikos'da, Fatih Terim dönemi sona erdi Panathinaikos'da, Fatih Terim dönemi sona erdi

Tatar, Rum tarafının geçen hafta Türk tarafının orman yangınları sırasında yaptığı yardım çağrısını kabul etmediğini hatırlattı ve Rum tarafının eşit hakları ve statüsünü kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Olası bir müzakere sürecinin başlaması için Türk tarafının egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün teyit edilmesini beklediğini ifade etti.

Tatar, Rum liderin BM yetkilisinin ziyareti sırasında yemek davetini art niyetli bulduğunu belirterek, Rum tarafının hegemonyacı zihniyetinin daha da güçlendiğini düşündüğünü ifade etti. Tatar, Rum tarafının yemek davetini sadece üçüncü taraflara iyi görünmek için yaptığını ve gerçekte eşitlik ve statüyü kabul etmediğini savundu.