Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 toplu sözleşme görüşmeleri hızla devam ediyor. Memur ve memur emeklileri, 2 yıl süreyle %110 zam ve aylık 7.650 lira kira yardımı talep ediyorlar. Ayrıca, en düşük maaşın 22 bin liradan 30 bin liraya çıkarılmasını istiyorlar.

1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri, hükümet ve Memur-Sen arasında gerçekleştiriliyor. Görüşmelerin ikinci toplantısında, hükümetin teklifini açıklaması bekleniyor. Memur-Sen, 2 yıl süreyle %110 zam ve aylık 7.650 lira kira yardımı talep ederken, en düşük maaşın 22 bin liradan 30 bin liraya yükseltilmesini istiyor.

Görüşmelerin detaylarına göre, 2024 yılı için memurların talebi, üçer aylık dönemler itibarıyla Refah Payı dahil toplamda %70 artış ve 2025 yılı için altışar aylık dönemler itibarıyla Refah Payı dahil toplamda %40 artış yönünde. Ayrıca, aylık 7.650 lira kira yardımı ve çeşitli ek ödemeler de talepler arasında yer alıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memurların yaşam şartlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, en düşük maaşın 30 bin liranın altında olmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Teklifin kabul edilmemesi halinde yeni tekliflerin masaya sunulacağı tarihler belli. Hükümet, 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle görüşmelere devam edecek. Eğer taraflar anlaşmazlığa düşerse, 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek ve en geç ay sonuna kadar kararını açıklayacak.

Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım Meteorolojiden Açıklama: Hafta Sonuna ve Sıcaklık Değişimine Karşı Dikkatli Olmak Lazım