HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, tarıma dayalı sanayinin teşvik edilmesi ve çiftçinin ürününe 'değerinde alım' garantisi verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca yerli tohum ve gübre üretimi, köylere ziraat mühendisi ve veteriner hekim atanması gibi önemli konuların da desteklenmesi gerektiğini belirtti. Şahin, HÜDA PAR'ın Mecliste olmasının bu konularda çalışmalar yapılması için önemli olduğunu vurguladı.

Şahin ayrıca, Türkiye'nin dış politikasının adalet, hakkaniyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde şekillenmesi gerektiğini, Mescid-i Aksa'nın ve Filistinli kardeşlerin siyonistlerin zulmüne terk edilmemesi için çaba gösterilmesi gerektiğini ve İslam ülkeleriyle kardeşlik hukukuna göre yardımlaşılması gerektiğini vurguladı. HÜDA PAR'ın Meclis'te olmasının bu konularda da etkili olacağını ifade etti.

Şahin, siyasetin adalet temelinde bir düzen inşa etme, toplumsal barışı tesis etme, kalıcı çözümler üretme ve toplumun huzurunu ve refahını temin etme amacıyla yapılması gerektiğini belirterek, HÜDA PAR'ın bu anlayışla hareket ettiğini söyledi. Türkiye'nin ikinci yüzyılına girerken önemli bir kavşakta bulunduğunu ve HÜDA PAR'ın tarım, hayvancılık, dış politika ve adalet konularında Meclis'te etkili bir rol oynamak istediğini ifade etti.