Karabük Üniversitesi (KBÜ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve kentte HIV ve HPV vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün 23 Mart'taki kamuoyu duyurusunda belirtildiği üzere, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti Erdoğan'dan Türk Metal Sendikası'na taziye ziyareti

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında herhangi bir artış yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, Karabük'ün son derece güvenli bir şehir olduğu vurgulanarak, öğrencilerin eğitim-öğretimlerine huzurlu bir şekilde devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu iddiaların tamamen asılsız ve uydurma olduğu ve üniversite öğrencileri ile Karabüklü vatandaşları rencide edici bir duruma ulaşması kabul edilemez olarak nitelendirildi. KBÜ'nün akademik çalışmaları ve toplumsal katkılarıyla saygın bir konuma sahip olduğu ve öğrencilerin başarılarıyla Türkiye ve dünya çapında öne çıktığı belirtildi.

Üniversitenin uluslararasılaşma politikası kapsamında dünyanın dört bir yanından öğrencilerin seçilerek okumalarının sağlandığına değinilen açıklamada, öğrencilerin Türkçe öğrendiği ve Türk kültürünü benimsediği vurgulandı.