İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan E.Ü., geçen ocak ayında yaşanan olayla ilgili suçlanıyor. E.Ü., yeni doğan yeğenine hediye almak için gittiği kuyumcudan bileklik ve kolye ucu bakan bir kadın olarak görüntülendi. Kuyumcudan geri döneceğini söyleyerek ayrılan E.Ü., yan kuyumcuya girdikten sonra şüpheli davranışlar sergileyerek iki ayrı kuyumcuda da hırsızlık yaptığı ortaya çıktı.

Olayın meydana geldiği ilk kuyumcudan ayrıldıktan sonra, kuyumcuda çalışanlar kamera kayıtlarını inceledi ve E.Ü.'nün bileklik çaldığını fark etti. Çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde E.Ü., dükkana geri dönerek hırsızlık olayını itiraf etti. Daha sonra yan kuyumcuda da aynı şekilde hırsızlık yaptığı tespit edildi ve kamera kayıtları incelendiğinde E.Ü.'nün altın kolye uçları ve bir bebek künyesi çaldığı görüldü.

Soruşturma sonucunda E.Ü., suçunu kabul ederek "bir anlık gafletle" hareket ettiğini, psikolojik ve maddi zorluklar yaşadığını, depresyon ilaçlarının farklı davranışlar sergilemesine neden olduğunu ifade etti.

Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama

Altınlar kuyumculara teslim edilirken, E.Ü. hakkında "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.