Bu özel konut kredisi kampanyası ile ilgili bilgiler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından geçen ay yapılan açıklamada yer bulmuştu. Kampanyanın sadece ilk evini alacak kişilere değil, arsa ve işyeri almak isteyenlere de yönelik olduğu belirtildi. Yılmaz, "Konut arzını uygun maliyetlerle artırmamız gerekiyor," ifadelerini kullanarak, kampanyanın 81 ilde geçerli olacağını duyurdu.

Erdoğan talimat verdi

Hazal Ateş'in Sabah Gazetesi'nde yayımlanan yazısında, konut kredisi kampanyasının Orta Vadeli Program çerçevesinde yürürlüğe gireceği ve dar ile orta gelirli vatandaşların bu kampanyadan faydalanacağı belirtildi. Başvuruların ne zaman alınacağına dair detaylar da açıklandı: Ekim ayında başvuruların alınmaya başlanacağı bildirildi.

İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız

Özellikle kiralarda yaşanan artış göz önüne alındığında, 1.20 faiz oranı ve 180 ay vade fırsatı ile aylık taksitlerin kiralarla eşdeğer olacağı görülüyor. Yani bu kampanya sayesinde kira öder gibi ev sahibi olabileceksiniz.

Kamu bankaları kredi verecek

Bu harika kampanyanın diğer bir detayı da, kredinin kamu bankaları tarafından verilecek olması. Yani devlet güvencesi ile ev sahibi olacaksınız. Kampanyanın, belirli standartlarda ve uygun fiyatlı projeler için geçerli olacağı da bildirildi.

Devlet desteği sürüyor

Konut kredisi kampanyasının yanı sıra, devletin TOKİ aracılığı ile uygun fiyatlı konut projeleri üzerinde de çalıştığı açıklandı. Bu projelerin de yine dar ve orta gelirli vatandaşları hedef alacağı belirtildi.

Önemli tarih: Başvurular Ekim'de

Kampanyanın ne zaman başlayacağı ile ilgili detaylar da netleşti. Sabah Gazetesi'nden alınan bilgiye göre, kampanya için başvurular Ekim ayında alınmaya başlanacak.