Öğretmeninin dediği gibi oldu; aynı okulda birlikte görev yapıyorlar Öğretmeninin dediği gibi oldu; aynı okulda birlikte görev yapıyorlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde basında yer alan "IMF'nin Türkiye'ye geleceği ve destek istendiği" iddialarını yalanlayarak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin IMF'den destek talebinde bulunduğu ve bu nedenle bir heyetin ülkeye geleceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Türkiye'nin IMF'den destek talebinde bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak, Bakanlık tarafından heyete yönelik resmi bir davetin olmadığını belirtildi. Ancak yetkililer, IMF'nin Türkiye ile ilgili teknik ekibinde kısa süre önce değişiklikler olduğunu ve yeni üyelerin ekibe katıldığını ifade etti. Aynı zamanda, diğer ülkelerde de benzer durumların yaşandığını belirterek, yeni bir ekibin ülkeyi daha yakından tanımak, kendi paydaşlarıyla görüşmek ve Türkiye'nin son dönemdeki ekonomi politikalarını anlamak amacıyla teknik ve rutin bir ziyarette bulunabileceğini açıkladılar. Bu tür ziyaretlerin standart bir uygulama olduğuna dikkat çekildi.