Denizli'nin Çardak ilçesinde gerçekleşen bir rüşvet operasyonu sonucunda havaalanında 2'si memur toplam 4 kişi tutuklandı. Operasyonun detaylarına göre, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çardak Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nde bazı memurların rüşvet aldığına dair istihbarat aldı.

Kamuda görev yapmak üzere 5.196 temizlik görevlisi alınacak! Kamuda görev yapmak üzere 5.196 temizlik görevlisi alınacak!

Yaklaşık 6 ay boyunca süren teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, rüşvet aldığı iddia edilen polis memuru A.B. ve gümrük muhafaza memuru M.B. ile İranlı tercümanlar M.A. ve M.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, rüşvet suçlamasıyla tutuklandı. İddialara göre, şüphelilerin havaalanı dış hatlar terminalinde kaçak alkol ve tarihi eserlerin geçişine izin verdikleri, ayrıca vize süresi dolan İranlı yolcuların Türkiye'ye giriş ve çıkışlarını kolaylaştırdıkları belirtildi.