Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Filistin'e ve Hamas'a desteklerini ifade etmesinin ardından Hamas'tan teşekkür mesajı geldi. Hamas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin'in bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği takdir ederek, Türkiye'ye minnettarlığını iletti.

Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geldi! Resmen sınırlama getirildi... Tavuk fiyatlarını düşürecek hamle geldi! Resmen sınırlama getirildi...

Hamas'ın yayınladığı yazılı açıklamada;

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin halkını ve topraklarını özgürleştirme ve bağımsızlık mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ettiği açıklamalarını yüksek bir şekilde takdir ediyor, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunulması gerektiğinin üzerinde durduğu için de kendisine minnettarlık duyuyoruz.

Sayın Erdoğan'ın, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki ulusal güçlerin rolünü, Hamas'ın meşru mücadelesinde Filistin halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunma rolüyle benzetmesi, hareketin ve mücadelesinin cesurca desteklenmesinden dolayı gurur duyuyoruz.

Bu cesur açıklamalar ve Sayın Erdoğan'ın onurlu duruşu, kardeş Türk halkının tarihi ve köklü tutumunu yansıtmaktadır. Onun bu tutumu, Filistin'deki mücadelede cesur bir ses olmayı sürdürecek ve Gazze'deki insanlarımıza destek olacaktır.

Bu açıklamalar ayrıca, halkımızın topraklarını özgürleştirme, geri dönme ve bağımsız devletini ve başkenti Kudüs'ü kurma hakkını destekleme konusundaki kararlılığını göstermektedir."