Haluk Levent, AHBAP'ın, deprem bölgesinde yardım ve bağış toplama faaliyetleri sırasında bir kesim tarafından hedef gösterilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunarak derneklerinin denetlenmesini talep etmişti. 
Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından gerçekleştirilen denetim raporlarını paylaşacağını belirten Levent, son paylaşımında TÜRMOB'un kendilerinden 24 günlük bir ek süre istediğini açıkladı.

Levent, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, denetim sonuçlarının sağlıklı olması için ek süreyi bekleyeceklerini ve ilk denetim raporunu 24 Mart 2023 tarihinde açıklayacaklarını belirtti. Ayrıca, "ne yaptın? Açıklasana" diye soran Twitter hesaplarına da yanıt vererek, diğer dernek ve kurumların da denetim raporlarını açıklamalarını istemelerini önerdi.

BUNDAN SONRA...
Levent yaptığı paylaşımda, bundan böyle açıklamaların AHBAP isimli hesaptan yapılacağını belirtti. Türkiye'de hala tartışılan 'çadır skandalı'na ilişkin konuşmalar devam ederken, Levent ve AHBAP Derneği yardım faaliyetlerine devam ediyor ve denetim raporlarını açıklayacaklarını duyuruyor.