Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde saatler 06.09 gösterdiğinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Öllçümler sonucu yerin 7 kilometre derinliğinde tespit edilen deprem, panik yarattı. Depremin, Hakkari'nin dışında çevre il ve ilçelerde de hissedildiği öğrenildi.

Depremde ilk değerlendirmelere göre herhangi bir olumsuz durum meydana gelmezken, ekiplerin bölgedeki saha çalışmalarına devam ettiği bilgisi alındı. 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sosyal medya hesabından üzerinden şu cümleleri paylaştı;

"İlimizde sabah saat 6.10'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana dek herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Yurttaşlardan Erhan Dilbilir, “Sabah namazını kılarken deprem meydana geldi. O an dua etmeye başladım. Dışarıya çıkacak durumda değildik. Çok soğuk dışarısı, ya deprem ya da soğuk öldürecek bizi. Allah’a şükürler olsun olumsuz bir durum söz konusu olmadı” şeklinde konuştu.