Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen Hakim ve Savcı Yardımcılığı sınav sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından düzenlenen sınavın 23-24 Aralık tarihlerinde yapıldığını hatırlatarak, sınav sonuçlarının kamuoyu ile paylaşıldığını duyurdu.

23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi 23 Nisan Kutlamasında Çocuğu Tekmelemişti! Belediyedeki İşine Son Verildi

Sözlü Sınav İçin Hak Kazanan Adaylara Tebrik

Sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanan adayları tebrik eden Adalet Bakanı Tunç, bu sürecin önemine vurgu yaptı. Bakan Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı uygulamasının ilk defa hayata geçirildiğini belirterek, bu adımın adliye teşkilatı için büyük bir yenilik olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Tunç, açıklamasında hakim ve savcı yardımcılarının, deneyimli hakim ve savcılarla usta-çırak ilişkisi içinde yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Bakan Tunç, bu yeni uygulamanın adalet teşkilatına ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.