Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'e karşı alınacak yeni önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik insani yardım operasyonunu engellemesini kınayarak, bu durum karşısında Türkiye'nin İsrail'e karşı tedbirler almayı kararlaştırdığını duyurdu.

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

Bakan Fidan, Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için gösterdiği çabanın önemine vurgu yaparak, şimdiye kadar 42 bin tonun üzerinde yardım gönderdiklerini ve Gazze'ye en çok yardım yapan ülkeler arasında olduklarını belirtti.

Ayrıca, Fidan, Ürdün üzerinden gerçekleştirilen insani yardım operasyonunun İsrail tarafından engellendiğini ifade etti. Türkiye'nin hava kuvvetlerine ait kargo uçaklarının da bu operasyona dahil olmak istediğini ancak İsrail'in bu talebi reddettiğini açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye'nin İsrail'e yönelik tedbirler alacağını ve bu tedbirlerin hızla hayata geçirileceğini belirtti. Fidan, İsrail'in ateşkes ilan etmesi ve insani yardımların Gazze'ye ulaşmasına izin vermesi durumunda bu tedbirlerin sona ereceğini ifade etti.