Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'ye yaptığı ziyarette Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşme kapsamında Ukrayna ve Gazze'deki son durum ele alınırken, terörle mücadele de masaya yatırıldı. Özellikle PKK terör örgütüyle ilişkilerin kesilmesi konusunda net bir uyarıda bulunan Bakan Fidan, ABD'yi müttefiklik ruhuna uygun hareket etmeye çağırdı.

Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı Sedyeden Kalkıp Doktora Saldırmıştı! Şüpheliler Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

Gazze'deki insani krize dikkat çeken Fidan, ateşkesin bir an önce ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların artırılması gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelede kararlılıkla hareket edilmesi gerektiğini belirten Fidan, özellikle PKK'nın uzantılarıyla ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede ayrıca, Türkiye'nin Irak'ta siyasi istikrara verdiği önem ve terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum da ele alındı. Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin de gündemde olduğu görüşmede, Kafkasya'nın refahı için bu sürecin öneminin vurgulandığı belirtildi.