Ankara'da 1968 senesindedünyaya gelen Hakan Fidan, askeri yaşamdan bürokrasiye uzanan çeşitli roller üstlenmiştir. 2001 yılına dek Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak hizmet veren Fidan, sonrasında eğitimine yoğunlaştı. Fidan, University of Maryland University College'den aldığı Yönetim ve Siyaset Bilimi lisans diplomasıyla akademik yaşama adım attı. Bilkent Üniversitesi'nde "Dış Politikada İstihbaratın Yeri" konulu tez ile master derecesini elde eden Fidan, 2006'da ise "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı" başlıklı tezini savunarak doktora diplomasını kazandı.

Fidan'ın Eşi ve Çocukları

Bir çok insanın merak ettiği konu olan Hakan Fidan'ın özel hayatı hakkında da bazı detayları sizlerle paylaşıyoruz. Fidan'ın eşi Nuran Fidan ve çiftin bir çocukları var. Çocuklarının adı Abdullah Halid Fidan.

ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi? ATM'lerde niye para yok? 500 ve 1000 TL'lik banknotların habercisi mi?

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Yaşı

Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine atanmış ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en genç MİT müsteşarı olma unvanını elde etmiştir. Hakan Fidan, 1968 doğumlu ve bu sene itibarıyla 55 yaşında.

Görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Devraldı

Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Dışişleri Bakanı olarak yeni görevine atandı ve bu görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devir aldı. Devir teslim töreninde duygularını ifade eden Fidan, "13 yıllık MİT görevimden sonra Dışişleri Bakanlığı'na atanmış olmamdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarım" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan'ın Dil Bilgisi

Dil becerileri konusunda da yetenekli olan Hakan Fidan, iyi seviyede İngilizce konuşabiliyor. Fidan'ın Türkçe ve İngilizce dışında başka bir dil konuşup konuşmadığı bilinmiyor.

Siyasi Kariyerindeki Parti Bağlantısı

Cumhurbaşkanlığı'nın Yeni Kabinesi'nde Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, siyasi kariyerinde AK Parti ile yoluna devam ediyor.