Pazar saat 9.37 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün girişinde canlı bomba ve uzun namlulu silahlarla saldırı girişiminde bulunan iki terörist etkisiz hale getirilmiş, iki kahraman polisimiz hafif yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

Saldırı girişiminde bulunan teröristlerin Bakanlığın girişine kadar geldikleri Kayseri plakalı araç çalıntı çıkmıştı. Söz konusu araç Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan ve çalışan, geçtiğimiz gün kafasına aldığı sert cisimle darbe ve ardından kafasına silahla ateş edilerek öldürülen genç veteriner Mikail Bozlağan'a ait çıkmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucu Mikail Bozlağan'nın teröristler tarafından şehit edildiği ve aracının gasp edildiği belirlendi. 

Ekran görüntüsü 2023-10-01 101307

Hain teröristlerce kullanılan Şehit Mikail Bozlağan'a ait araç

Şehit veterinerin yaklaşık iki yıllık evli olduğu belirtilirken 6 aylık da çocuğu olduğu açıklandı. Şehidin cenaze töreni Kayseri Çarşı Camii'nde gerçekleştirildi. Cenazeye  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Gökmen Çiçek, milletvekilleri, Bakan Yardımcıları Mehmet Aktaş, Nafiz Yılmaz, Ahmet Güven, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, belediye başkanları, il temsilcileri ile şehidin ailesi, yakınları ve halk katıldı.