WhatsApp güncellemesi gelmesinden sonra WhatsApp uygulamasına yakın en çok kullanılan Telegram gündeme geldi. Telegram'ın güvenliğinin fazla olmasından sonra vatandaşlar Telegram'a geçmeye başlıyorlar. Telegram mı yoksa WhatsApp mı güvenilir gibi araştırmalar artmaya başladı. Telegram güvenilir mi, hangi ülkenin ve sahibi kim gibi araştırmalar sürüyor.

 Telegram indir, ücretsiz indir ve kaç kullanıcısı var, Telegram sözleşmesi var mı ve uygulama kullanan sayısı kaç? İşte tüm detaylar...

Telegram nedir?

Telegram yeni yeni popüler olmaya başlasa da aslında ilk çıkış yılı 2013. Pavel Durov isimli Rus bir programcı tarafından geliştirilen Telegram, klasik anlamda bir online mesajlaşma uygulaması. Bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da akıllı telefonlarınızdan Telegram uygulamasını kullanarak ücretsiz bir şekilde mesajlaşabilirsiniz.

Telegram’ı farklı kılan en büyük özellik gelişmiş bir güvenlik sistemine sahip olması. Gönderilen mesajlar o kadar sıkı korunuyor ki, Telegram bile bu mesajları göremiyor. Hal böyle olunca güven kaybeden WhatsApp karşısında iyi bir alternatif oldu ve 200 milyona yakın kullanıcı sayısına ulaştı.

Telegram nasıl kullanılır?

Adım 1: Telegram’ı indirin ve uygulamayı açın.
Adım 2: Güncel cep telefonu numaranızı yazın.
Adım 3: Telefonunuza gelen onay kodunu çıkan ekrana yazın.
Adım 4: Adınızı, soyadınızı yazın ve bir profil resmi ekleyin.
Adım 5: İşlem tamam.
Adım 6: Menü butonuna basarak yeni grup, yeni kanal oluşturabilir ya da arama yapabilirsiniz.

Telegram güvenilir mi?

Telegram’ı tercih etmek bir noktada kullanıcı alışkanlıklarımızı değiştirmek demek. WhatsApp o kadar uzun süredir hayatımızda ki, onun yerine başka bir mesajlaşma uygulamasına geçmek zor olacaktır. Webtekno'nun haberine göre; geniş kapasiteli konuşma grupları ile Telegram kullanmak da bir hayli cazip görünüyor. Sunduğu özellikler de WhatsApp ile benzer olduğu için tercih tamamen kullanıcıya kalmış durumda.