Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta önemli görüşmelere ev sahipliği yapacak. Gündemdeki konular arasında turizm amaçlı konut kiralaması ve kentsel dönüşüm başı çekiyor.

TBMM Genel Kurulu, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek. Bu teklif, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini içeriyor ve Kapadokya Alanı Hakkında Kanun ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na ilişkin önemli düzenlemeler getiriyor.

Kalkınma Planı da haftanın önemli gündem maddelerinden biri olacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, bu planın görüşmelerine odaklanacak. Aynı zamanda 2024 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere de bu hafta içinde başlanacak.


Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeleri içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni ele alacak. Bu teklif, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Kentsel dönüşüm düzenlemeleri, yapı ruhsatı alınması dahil tüm iş ve işlemlerin, maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara dayanarak gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Ayrıca, İstanbul'da başlatılan "yarısı bizden" kampanyası kapsamında, kentsel dönüşümü hızlandırmak için hak sahiplerine yapım için mali yardım sağlanabilmesine yönelik kanunda düzenleme yapılacak.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu da bu hafta toplanacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları ise Salı ve çarşamba günleri Meclis'te gerçekleşecek.