İstanbul Valiliği tarafından Pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi etrafında toplanan eylemci grup, rektör Melih Bulu’nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulunuyor.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE LGBT VANDALLIĞI

Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden eylemlerde bugün lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) derneklerinin vandallığı yaşandı.

LGBT'li gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler, bugün Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu’nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlik elemanları müdahale etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA!

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle dağılmalarının sağlandığını bildirdi.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır."

KAYNAK: AA