Bay P'nin görünümünü Son zamanlarda bazı üreticiler logo değişikliğine gitmeye başladı. Üreticilerin yeni logolarıyla dikkat çektiği aşikar. Logo değiştirme furyasına katılan markalardan biri Volvo idi. Bu akıma katılan Pringles ise yıllardır kullandığı ve kendisiyle özdeşleşen Mr. P (diğer adıyla Julius Pringles) maskotunu bir miktar değiştirdi.

Şirket, 20 yıldır ilk kez logosunu değiştirerek bıyıklı maskotları değiştiriyor.

Dönüşümle birlikte ilk göze çarpan değişiklik Mr. P saçları oluyor. Saçlar tamamen giderken logodaki renkli bıyık ve gözler ise yerini siyaha bırakıyor. Markanın yeni logosunda daha sade bir tercih yaptığı görülüyor.

Ek olarak yüz ile gözlerin, bıyıkların ve kaşların bir miktar büyütüldüğü anlaşılıyor. Ayrıca fontu ve büyüklüğü de değişen Pringles yazısı, Mr. P’nin büyük papyonunun içerisine yerleştirildi. Kutuların tasarımları da yeni logoyla uyumlu olacak şekilde revize edildi. Böylece kullanıcıları daha sade bir görünüm karşılıyor.

Mr. P'in özgün hali, ilk olarak 1967'de New York'ta Arch Drummond tarafından tasarlanmıştı.

Maskot o zamandan beri küresel bir simge haline gelmiş, hatta bir dönem çizgi dizi The Simpsons'a konuk oyuncu olarak da katılmıştı.

Pringles yeni logosunu resmi olarak kullanmaya başladı. Tasarımı yenilenen kutular da cipsin satıldığı marketlerde/mağazalarda yerlerini şimdiden aldı. İlerleyen günlerde eski logolu kutular, stokların tükenmesiyle beraber tamamen ortadan kalkacak. Ürün satın alındığında artık yeni logoyla karşılaşılacak.

Ayşe Kaya