ÖSYM'den YKS ek yerleştirme tercihlerini yapacak öğrencilere uyarı! ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, "2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) ikinci ek yerleştirme tercihleri için 18 Ekim 2021 (bugün) son gündür. İnternet aracılığıyla bireysel tercihler bugün saat 23.59'da sona erecek." denildi.

KİMLER EK TERCİH YAPABİLECEK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 140 ve üzeri puan alan adaylar Tablo 3’teki iki yıllık ön lisans programlarını, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) puanları 170 ve üzeri olanlar da Tablo 4’teki 4 yıllık ve üzeri lisans programlarını tercih edebiliyorlar.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci ek yerleştirmeye katılabilmek için adayların 25 TL ücreti, 19 Ekim 2021 tarihi saat 23.59’a kadar yatırmaları gerekiyor; aksi takdirde yaptıkları tercihler geçersiz sayılacak. Tercih işlemi tamamladıktan sonra adayların ilgili adresten tercih bilgilerini mutlaka kontrol edip ve yazıcıdan bir çıktısını alıp saklamalarında yarar var.

İkinci ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim-1 Kasım 2021; elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Ayşe Kara