Eğitim emekçilerinin aşılama talebi sürüyor. Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, birçok kurumda pozitif vakanın görüldüğünü söyledi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığının, yarıyıl tatilinde öğretmenlerin her iki faz aşılarının da yapılacağı 2. dönem için yüz yüze eğitime öyle başlanacağı açıklamasının üzerinden üç ay geçti. Bu sorumsuzluk karşısında sendikamızın Sağlık Bakanlığına yazdığı aşı talep dilekçesine verilen yanıtta, öğretmenlerin risk grupları içinde yer almadığı aşılama grupları genişletildikçe öğretmenlerin e-nabız üzerinden aşı olup olmayacaklarının takibini yapabilecekleri belirtilmiştir” ifadelerine yer verildi.

OKULLARDA POZİTİF VAKA ARTTI
Açıklamada birçok okulda Kovid-19 testleri pozitif çıkan öğrencilerin ve öğretmenin olduğu belirtilerek, “İlgili bakanlıkların ve genel olarak siyasi iktidarın virüsün yayılımı karşısındaki kayıtsızlığı sonucunda; Mesleki Eğitim Merkezinde 5, Torbalı Anadolu Lisesinde 1, Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi ilkokulunda 3, Mustafa Çoban Ortaokulunda 1, Kuşçuburun İlkokulunda 1, 80. yıl İlkokulunda 1 öğretmen arkadaşımız; 7 Eylül Anadolu Lisesinde 2, Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 3 öğrencimizin covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Bunların yanında ayrıca temaslı öğrenciler de vardır” bilgisi verildi.

Bakanlığın yüzbinlerce öğrenciyi fiilen örgün eğitimin dışına ittiğini ifade edilen açıklamada, şimdi de ülkenin dört bir yanında yükseltilen aşı talebini görmezden geldiğini dile getirildi.

“ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI BİR ÖNCE BAŞLAMALI”
Öğretmenlerin aşılanması ve yüzyüze eğitime geçilmesi konusundaki taleplerinde ısrarcı olduklarını söyleyen Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği, son olarak şunları kaydetti: “Ancak şunu da görüyoruz ki nisan ayına girerken, hemen şimdi öğretmenlerin aşılanmasına başlansa bile aşının etkili olabilmesi için gerekli olan her iki fazın da tamamlanması dönem sonunu bulacaktır. Bu şartlar altında sürdürülen yüzyüze eğitim, anca vaka sayılarını artmasına ve belki de ölümlere neden olacaktır.  O nedenle bu günün acil ihtiyacı yüzyüze eğitime derhal ara verilmesi ve öğretmenlerin aşılanmasına bir an önce başlanmasıdır. Bu gün alınmayan kararlar yarın olası üzücü olayların yaşanmasının nedeni olacaktır.” (İzmir/EVRENSEL)