Ek öğretmen ataması için nefesler tutuldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını duyurmuştu. Binlerce öğretmen adayı, heyecanla ek atama takvimini bekliyor. Atamalar hakkında açıklamalarda bulunan Selçuk, merak edilen soruya yanıt verdi. İşte, ek öğretmen ataması hakkında detaylar...


ÖĞRETMEN EK ATAMASI VAR MI?

Bakan Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ardından beklenen yeni atama kararları için açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Şimdi bunu her programda soruyorlar, aslında tekrar tekrar da soruyorlar. Haklı olarak bir değişiklik var mı diyorlar. Daha öncedeki açıklamalara göre bir değişiklik yok. Bunun artması doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının talebi var. Neler yapılabilir diye görüşmeler yapılıyor. Daha çok meslektaşımı aramızda katmak isteriz. Buna ihtiyacımız var. Onların ihtiyaçlarının farkındayız. Bunu belirleyen husus, bütçe imkanları aslında" ifadelerine yer verdi.

"Uzun yıllar boyunca ortalama 40 bin civarında atama yapıldı. Bu sene atama sayısında bir düşüklük oldu. Salgın ve benzeri koşullardan dolayı 20 bin atama yapıldı. Her sene gözden geçiriliyor. Bu bir kere karar verilen bir şey değil. İmkanlar dahilinde sürekli konuşulan bir şey. Zaten sürekli yapıyoruz, yine de yapacağız merak etmesinler" dedi.

Kaynak : Milliyet