MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Etkili dış politika gayemiz ve gayretimizdir. Siyasi sınırlarımız kalaylıkla elde edilmemiştir. Türkiye, onun bunun tehditlerine boyun eğecek, önüne gelenin azarlayacağı bir ülke değildir.

Ön alan öncü olan, sesini yükselten, istikamet çizen bir Türkiye gerçeği vardır. Başkasının ağzına bakmıyoruz. Türkiye tehditlere boyun eğen ülke olmamıştır.

Cumhur İttifakı, Türkiye’nin milli varlığına ve tarihi misyonuna sonuna kadar sahip çıkacaktır. Türkiye başkalarının yazdığı bölgesel senaryolarda figüran olmayacak kadar önemli ve güçlü bir ülkedir.

ABD ile kalın buzların çözülmesi en samimi dileğimdir. NATO Zirvesi, NATO'nun 2030 stratejisi hakkında ipucu verdi. NATO Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacına karşılık verdi? 15 Temmuz’da başkentimiz bombalanırken NATO ne yapıyordu?

Teröristlerle iş tutuyorlar, arkamızdan dolanıyorlar sonra müttefiklik hesabı yapıyorlar ortaklıktan bahsediyorlar. Sonra da NATO diyorlar. Biden'ın Türkiye'yi nasıl ve hangi seviyede müttefik olarak gördüğü belirsizliğini korumaktadır