Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında yaklaşık 100’e yakın şube müdürü vekaleten görev yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında yine yüzlerce şube müdürü vekaleten bu görevi yürütüyor.

Şube müdürlüğü kadrosu görevde yükselme yönetmeliğine tabii olmasına rağmen ; Bakanlık Merkez Teşkilatında sadece bakan yardımcıları Mahmut Özer ve Reha Denemeç’in istediği kişiler 76. madde ile şube müdürü yapılıyor .

Milli Eğitim Bakanlığına yıllarca emek veren eğitim kökenli öğretmenlerimiz şube müdürü olarak vekaleten çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığına eğitimci olmayan bakan yardımcılarının ithal ettiği eğitimci olmayan kişilere hemen 76. maddeden şube müdürlüğü kadrosu veriliyor .

Bu durum gerek Bakanlık merkez teşkilatında gerekse taşra teşkilatında huzursuzluğa neden oluyor; eğitimciler de haklı olarak eğitimci Bakan’ları Ziya Hoca’ya sitem ediyor .

Dün mebpersonel.com sitesinde Bakan yardımcısı Reha Denemeç’in işletme mezunu sekreterini önce Aile Bakanlığına özel kadrodan memur yaptırdığını , akabinde de yine 76. maddeden Milli Eğitim Bakanlığına şube müdürü yaptırdığını ve ordan da daire başkanlığına görevlendirdiğini okuduk.

Bu haberden sonra fikri takip kapsamında Milli Eğitim Bakanlığında 76. maddeden başka şube müdürü atamasının yapılıp yapılmadığını araştırdık .

Karşımıza ilginç bir sonuç çıktı .

Bakan yardımcıları Reha Denemeç ve Mahmut Özer’in istediği kişiler 76. maddeden şube müdürü yapılmış ve kadro verilmiş .Bu kişilerin bir kısmı da eğitimci değil ve dışardan ithal olarak getirilmiş .

Mahmut Özer tarafından 76. madde ile şube müdürü yapılan kişiler ;

1- Cüneyt Akçapınar ( Ölçme Değerlendirme Şube Müdürlüğü )
2- Osman Yalçın ( Mesleki eğitim )
3- Ali Murat Kara ( Mesleki eğitim )
4-Tuncay Yelboğa ( Mesleki eğitim )
5- Necmi Saka(Mesleki Eğitim )
6- Semra Apiş ( Mesleki eğitim )
7- Murat Nidas ( mesleki eğitim )

8- Mehmet akif kozacıoğlu ( Ölçme Değerlendirme Şube Müdürlüğü )

9-  Hüseyin dalda ( Ölçme Değerlendirme Şube Müdürlüğü )

Reha Denemeç tarafından 76. madde ile şube müdürü hemen akabinde daire başkanı yapılan işletme mezunu Ece Akçay 

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında eğitimci olmayan iki bakan yardımcısı Mahmut Özer ve Reha Denemeç’in istediği tüm kişilere 76. maddeden şube müdürü kadrosu veriliyor. Bu kişilerin özellikle dışardan ithal ettiği eğitimci olmayan kişilere öz evlat muamelesi yapılıp kadro verilirken , yıllarca bu Bakanlığa emek vermiş vekaleten çalışan şube müdürlerine neden kadro verilmiyor ?

Merhum Üstadımız Necip Fazıl KISAKÜREK hak ve hukukun gasp edildiği günümüz dünyasını ne güzel özetlemiş....

“Allah'ın bir pulunu bekleye dursun on kul,

Bir kişiye dokuz, dokuz kişiye bir pul,

Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa,

Yaşasın kefenimin kefili kara borsa”...

Not : Bakan yardımcıları Reha Denemeç ve Mahmut Özer tarafından 76. madde ile kadro verilen şube müdürleri , danışmanlar ve daire başkanlarının isimlerini yorumlara ekler ya da sitemize ulaştırsanız haberi güncelleyerek isimleri yazmaya devam edeceğiz .

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.